Trijų vaikų tėvas 40-metis Saleemas Shahzadas išėjo iš savo namų Islamabade dalyvauti televizijos pokalbių laidoje ir dingo be žinios.

Prieš dvi dienas žurnalistas buvo parašęs straipsnį apie tam tikrų elementų kariniame jūrų laivyne ryšius su "al Qaeda" teroristų tinklu.

Netekties prislėgti žurnalisto artimieji reikalauja kruopščiai ištirti jo nužudymą, kuris įvykdytas praėjus penkeriems metams po to, kai jį trumpam buvo pagrobę Talibano kovotojai Afganistane ir apkaltinę šnipinėjimu.

S.Shahzadas pagarsėjo savo rašiniais apie Pakistane veikiančių islamistų kovotojų grupuočių tankų tinklą. Prieš pat dingimą jis perspėjo žmogaus teisių gynėjus, kad susilaukė grasinimų iš Taržinybinės žvalgybos tarnybos.

JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton, smerkdama žurnalisto nužudymą, sakė, kad "rašymas terorizmo ir žvalgybos temomis Pakistane išryškino problemas, kurias ekstremizmas kelia Pakistano stabilumui".

S.Shahzado kūnas buvo rastas antradienį, maždaug už 150 km į pietryčius nuo Islamabado. Pasak policijos, ant jo buvo matyti kankinimo žymių.

"Jis mirė nuo kankinimų. Ant kūno ir veido yra kelios kankinimų žymės", - sakė Islamabado Pakistano medicinos mokslų instituto, kuriame buvo atlikta pomirtinė ekspertizė, atstovas Ashokas Kumaras.

Remiantis kito tyrime dalyvavusio gydytojo liudijimu, S.Shahzadui buvo sužaloti plaučiai ir kepenys. Ant kūno rasta daugaiu nei 15 mušimo žymių.

Žurnalisto palaikai buvo palaidoti jo gimtojo Karačio miesto prestižinėse kapinėse. Laidotuvėse dalyvavo maždaug 300 žmonių, tarp kurių daugiausia buvo žuvusiojo artimieji ir kolegos žurnalistai.

Pakistano žurnalistų sąjunga dėl šios netekties paskelbė dviejų dienų gedulą. Pasak organizacijos atstovo, penktadienį žurnalistai organizuoja protesto akcijas visoje šalyje.

Pakistano vidaus reikalų ministras Rehmanas Malikas patvirtino, kad policija pradeda nužudymo tyrimą ir paskyrė beveik 30 tūkst. JAV dolerių premiją už jo išaiškinimą.

Tačiau iki šiol panašūs tyrimai dėl žurnalistų nužudymų nebuvo viešinami, todėl ir šįkart žurnalistų grupės į jį nededa daug vilčių.

Tarptautinės organizacijos "Žurnalistai be sienų" (Reporters sans frontieres) duomenimis, nuo 2010 metų pradžios Pakistane buvo nužudyta 16 žurnalistų.