Smarkaus vėjo neatlaikius septynioms pagrindinės elektros tiekimo linijos atramoms, be elektros liko beveik visi pajūrio kurortiniai miestai, o kiek vėliau ir Baltijos karinio laivyno bazė Baltijske bei Primorsko miestas.

Baltijskas taip pat liko be vandens, sustojo kanalizacijos sistemos, užtvindyta miesto kanalizacijos siurblinė, pranešė miesto administracijos vadovo pavaduotojas Pavelas Belousas. Specialistai mano, kad remonto darbai užtruks ne mažiau kaip penkias diena.

Buvo sutrikęs elektros energijos tiekimas taip pat Gintaro kombinate, jo karjere ir oro uoste Chrabrovo gyvenvietėje. Oro uostui teko apsirūpinti elektros energija iš savo šaltinių. Pašalinus elektros linijos laidus nutraukusius išvirtusius medžius palei Zelenogradsko plentą, elektros tiekimo linija šiuo metu jau suremontuota.

Kaip pranešė AB "Jantarenergo", dabar iš viso išjungtos maždaug 10 elektros tiekimo linijų su 90 transformatorių pastočių, kurios yra daugiausia kaimo rajonuose. Trečiadienį Kaliningrado srityje taip pat prognozuojama smarki vėtra su perkūnija.