Pranešama, kad šeštadienį Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovas užrakino kambarinę savo apartamentuose Manheteno „Sofitel“ viešbutyje ir vertė ją patenkinti jį oraliniu būdu.

Prašymas paleisti jį už 1 mln. dolerių užstatą buvo atmestas ir jis tebelaikomas „Rikers Island“ kalėjime.

Tačiau jo advokatas, Benjaminas Brafmanas, pasakė Niujorko baudžiamajame teisme, kad seksas nebuvo priverstinis.

Tačiau kaltintojai tvirtina, kad kambarinės medicininės apžiūros rezultatai patvirtino jos žodžius apie prievartą, be to, viešbučio kambaryje jie rado kraujo dėmių.

Kambarinės advokatas Jeffas Shapiro kategoriškai paneigė spėjimą, kad jo klientė mylėjosi su TVF vadovu savo noru.

„Tai jokiu būdu nebuvo pagrįsta abipusiu sutikimu, – pasakė J. Shapiro. – Šis vyras įvykdė fizinę, seksualinę prievartą prieš šią jauną moterį.“

Be to, H. Shapiro paneigė spėjimus, kad kambarinė galėjo būti įtraukta į sąmokslą prieš TVF vadovą.

Jis pareiškė, kad ji net nežinojo, kas yra D. Straussas-Kahnas.
Moters iš Gvinėjos, kuri turi 15 m. dukterį, brolis pasakė, kad po incidento ji jam paskambino ir pasakė: „Vienas žmogus su manimi baisiai pasielgė“.

Pranešimo iš Prancūzijos, kad užpuolimo laiku D. Straussas-Kahnas (62 m.) pietavo su savo 26 m. dukterimi Camille, jo advokato teiginiai nepatvirtino.

B. Brafmanas, kuris sėkmingai apgynė M. Jacksoną, kaltintą vaiko tvirkinimu 2004 m., pasakė tik, kad D. Straussas-Kahnas norėjo kuo greičiau išvykti iš viešbučio, nes skubėjo į susitikimą su dukterimi.
Niujorko policijos pateiktas laikas – šeštadienio popietė – taip pat buvo staiga pakeistas.

Nors buvo pranešta, kad kambarinė atvyko valyti 2805-06 kambarį 13:30 val., ieškinyje prieš D. Straussą-Kahną teigiama, kad jis ją užpuolė 12:00.

Po to, teigiama pranešime, D. Straussas-Kahnas iš kambario išėjo 12:28, o iš viešbučio – 12:45, ir nuvyko papietauti su vienu asmeniu – pranešama, kad tai buvo jo dukra, baigusi Kolumbijos universitetą.

Po to jis automobiliu nuvyko į JFK oro uostą ir paskambino į viešbutį „Sofitel“ pranešti, kad ten jis paliko savo mobilųjį telefoną. Iš pradžių policija teigė, kad tai parodo, jog jis labai skubėjo, tačiau dabar nėra visiškai aišku, ar jis tikrai paliko telefoną.

Tačiau tuo metu į viešbutį jau buvo atvykę policijos pareigūnai, kurie buvo iškviesti paskambinus pagalbos numeriu 911. Jie liepė viešbučio tarnautojams pasakyti D. Straussui-Kahnui, kad jo telefonas buvo rastas.

„Kur jūs esate? Mes jums jį atvešime“, – pasakė jam viešbučio darbuotojas.

Jis pranešė, kad artėja prie oro uosto, iš kur ruošiasi skristi. B. Brafmanas pareiškė, kad tai prieštarauja logikai, jei jis tikrai užpuolė kambarinę ir ketino bėgti.

Policija greitai sureagavo – pareigūnai įlipo į „Air France“ lėktuvą „Airbus 380“ ir 16:38 išsivedė D. Straussą-Kahną iš pirmosios klasės kabinos.

B. Brafmanas ir kitas D. Strausso-Kahno advokatas Williamas Tayloras vakar atsisakė patvirtinti, kad TVF generalinis direktorius pripažino, jog užsiėmė seksu su kambarine.

Tyrėjai privertė jų klientą nusifotografuoti nuogam, siekiant rasti ir užfiksuoti demaskuojančių sužeidimų, be to, jam buvo atliktas DNR testas. Prieš gabenant jį į „Rikers Island“ kalėjimą, jis buvo kruopščiai apieškotas.