"Jis padarys kaltės nepripažinimo pareiškimą", - žurnalistams sakė Vašingtono advokatas W. Tayloras.

Paklaustas, ar D.Straussas-Kahnas planuoja viską neigti, advokatas atsakė: "Taip".

Anot laikraščio „New York Times“, D.Straussas-Kahnas kaltinamas seksualiai priekabiavęs prie viešbučio kambarinės. TVF vadovas buvo sulaikytas Johno-F. Kennedy oro uoste likus kelioms minutėms iki skrydžio į Paryžių. Jis išvestas iš „Air France“ bendrovės lėktuvo ir perduotas tyrėjams. Teigiama, kad TVF vadovas nesipriešino.

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovas Dominique'as Straussas-Kahnas, kuris, kaip daug kas tikisi, kitais metais dalyvaus Prancūzijos prezidento rinkimuose, sekmadienį turi būti apkaltintas lytine prievarta vieno Niujorko viešbučio kambarinės atžvilgiu, paskelbė policija.

62 metų D. Straussas-Kahnas bus apkaltintas „nusikalstamu lytiniu išpuoliu, neteisėtu laisvės atėmimu ir bandymu išžaginti“, - šeštadienį vakare žurnalistams pranešė vienas policijos pareigūnas.Sekmadienį kaltinimai buvo pareikšti.

Socialistas D. Straussas-Kahnas, kuris, kaip rodo prancūzų apklausos, yra populiariausias galimas kandidatas 2012 metų prezidento rinkimuose, šeštadienį buvo išvestas iš „Air France“ lėktuvo, kelios minutės prieš pakilimą iš Johno F.Kennedy tarptautinio oro uosto, sakė pareigūnai.

„Suėmėme jį ir perdavėme Niujorko policijos departamentui“, - sakė vienas pareigūnas, nenorėjęs skelbti savo pavardės.

Policija tiria įtariamą viešbučio „Sofitel“ kambarinės užpuolimą, kuris, kaip teigiama, įvyko anksčiau šeštadienį. Viena to viešbučio kambarinė teigia, kad TVF vadovas ją užpuolė nuogas išėjęs iš dušo.

D. Straussas-Kahnas, gerai žinoma Prancūzijos politikos figūra, dažnai vadinama inicialais DSK, oficialiai dar nepareiškė, kad kitų metų rinkimuose varžysis su centro dešiniųjų prezidentu Nicolas Sarkozy. Tačiau kone visuotinai buvo tikimasi, kad šis buvęs Prancūzijos finansų ministras iškels savo kandidatūrą, o apklausos rezultatai, kurie buvo paskelbti anksčiau sekmadienį, prieš pasirodant naujienoms apie jo areštą, rodė, kad jis pagal populiarumą nedidele persvara lenkia savo galimus varžovus ir surinktų 26 proc. balsų.

M. DeBonisas jokių kitų detalių nepateikė, tačiau šaltiniai policijoje sakė, jog, kaip įtariama, D. Straussas-Kahnas skubiai išvyko iš viešbučio, palikęs kambaryje savo mobilųjį telefoną ir asmeninius daiktus.

Vašingtone TVF atstovė kol kas nieko negalėjo pakomentuoti. Pasak šaltinių policijoje, D. Straussas-Kahnas, kuris TVF vadovauja nuo 2007-ųjų, buvo išvestas iš lėktuvo 10 minučių prieš pakilimą, 16 val. 45 min. Grinvičo (19 val. 45 min. Lietuvos) laiku.

„10 minučių prieš pakilimą? Taip nedažnai nutinka, - sakė vienas pareigūnas. - Jis nesipriešino“.
Kol kas neaišku, kada D. Straussas-Kahnas nusipirko lėktuvo bilietą, bet sekmadienį Berlyne jis turėjo susitikti su Vokietijos kanclere Angela Merkel ir aptarti su ja pagalbos paketą skolų prislėgtai Graikijai.

Pirmadienį ir antradienį Briuselyje jis turėjo dalyvauti Europos Sąjungos (ES) finansų ministrų susitikime.

Tai jau ne pirmas kartas, kai šis žilaplaukis politikos veteranas, kuris yra vedęs garsią žurnalistę, įsivelia į skandalą. 2008 metais paaiškėjo, kad jis užmezgė romaną su viena TVF ekonomiste iš Vengrijos. Tą romaną tyrė TVF, kuris priėjo prie išvados, kad jis nedarė spaudimo tai moteriai, bet pažymėjo, kad jo elgesys buvo nederamas.

D. Strausso-Kahno kadencija Vašingtone įsikūrusio TVF vadovo poste oficialiai turi baigtis 2012 metų rugsėjį, keli mėnesiai po numatytų Prancūzijos prezidento rinkimų. Tačiau prancūzų politikos sluoksniuose kalbama, kad jis tikriausiai užbaigs savo darbą TVF pirma laiko, kad galėtų tapti Socialistų partijos kandidatu į Prancūzijos prezidentus.

N. Sarkozy partija jau pradėjo piktas atakas prieš TVF vadovą, kurį vadina turtingu „šampaniniu socialistu“, ir teigia, kad jis pernelyg ilgai dirbo užsienyje ir atitrūko nuo Prancūzijos.