Nuo ateinančių metų bus reikalaujama, kad naujuose mobiliuosiuose telefonuose ir kituose nešiojamuose prietaisuose būtų specialios mikroschemos, fiksuojančios valstybės ar vietos valdžios pareigūnų siunčiamus įspėjimus. Naudotojai galės atsisakyti gauti įspėjimus, išskyrus prezidento siunčiamus įspėjimus, informavo Federalinė komunikacijų komisija.

Įspėjimo sistemai bus teikiama pirmenybė, tad siekiant išvengti trikdžių kitų mobiliųjų operatorių pranešimų srautai bus sulaikomi.

Dėl prisirišimo prie savo „BlackBerry“ telefono ir dėl daugybės parašytų sms žinučių per 2008 m. prezidento rinkimų kampaniją gavęs vyriausiojo žinučių rašytojo pravardę B. Obama gali sulaukti liberalių pažiūrų asmenų kritikos, kadangi prezidento įspėjimų negalima atsisakyti.

Tačiau pareigūnams asmeninių įspėjimų tinklas atrodo progresyvesnis už įspėjimus per radiją ir televiziją.

„Per Rugsėjo 11-osios išpuolį pasimokėme, kaip svarbu ištikus krizei aiškiai ir tiksliai informuoti visuomenę“, – sakė Niujorko meras Michaelas Bloombergas. Ateinančiais metais nauja įspėjimo sistema pirmiausiai bus įvesta Niujorke, vėliau – Vašingtone ir kituose miestuose.