Dienraštis, remdamasis pareigas einančiais ir buvusiais Pakistano ir JAV pareigūnais, nurodė, kad šią sutartį sudarė anksčiau Pakistanui vadovavusio generolo Pervezo Musharrafo ir buvusio JAV prezidento George'o W.Busho administracijos, kai O.bin Ladenas paspruko nuo amerikiečių pajėgų iš Tora Boros kalnų Afganistane 2001 metų pabaigoje.

Pagal susitarimo sąlygas, Pakistanas įsipareigojo leisti JAV pajėgoms vienašališkai surengti kovinį reidą Pakistano teritorijoje, ieškant O.bin Ladeno, jo pavaduotojo Aymano al Zawahiri ir trečiojo pagal rangą "al Qaeda" lyderio. Abi šalys taip pat sutarė, kad po tokios misijos Pakistanas garsiai protestuos dėl intervencijos.

"Buvo susitarimas tarp Busho ir Musharrafo, jog jeigu sužinosime, kur yra Osama, mes galėsime jį sučiupti", - sakė vienas buvęs aukšto rango JAV pareigūnas, turintis informacijos apie antiteroristines operacijas.
Buvo susitarta, kad "pakistaniečiai kels didelį triukšmą, tačiau mūsų nestabdys", pridūrė jis.

Po praeitą savaitę šį scenarijų realizavusios komandosų operacijos P.Musharrafas, kuris dabar gyvena tremtyje Londone ir vadovauja vienai opozicijos partijai, buvo vienas iš iškiliausių šio reido kritikų. Pasak jo, ši JAV specialiųjų pajėgų misija buvo "Pakistano suverenumo pažeidimas".

Tačiau pagal slaptojo susitarimo sąlygas pakistaniečiai galėjo būti iš anksto neinformuoti apie planuojamą reidą - dėl operacijos buvo susitarta iš principo.

Vienas aukštas Pakistano pareigūnas teigė, kad ši sutartis buvo sudaryta vadovaujant P.Musharrafui, o armija ją atnaujino vykstant "perėjimui prie demokratijos" – šešių mėnesių laikotarpiu nuo 2008 metų vasario, kai P.Musharrafas tebebuvo prezidentas, tačiau jau buvo išrinkta civilinė vyriausybė.