Per kruviną incidentą į rytus nuo Kabulo esančioje Lagmano provincijoje savižudis mėgino susprogdinti grupę NATO ir afganų karių, grįžtančių iš susitikimo su vietos valdžios pareigūnais.

Atsakomybę už išpuolį, per kurį kariai nenukentėjo, prisiėmė Talibano kovotojai.

Tuo tarpu Kandaharo mieste, kur sekmadienį vakare kariai nukovė paskutinį gerai ginkluotos 28-ių narių Talibano grupės kovotoją, gyvenimas po truputį grįžta į įprastas vėžes.

Grupuotė savaitgalį buvo surengusi virtinę išpuolių prieš vietos valdžios objektus.

Prezidentas Hamidas Karzai pasmerkė paskutinius išpuolius, kurie, jo teigimu, liudija apie "nekaltų žmonių žudymu savo pralaimėjimus dangstančio" Talibano "beviltiškumą".

Sprogimas Lagmano provincijos Kargajaus mieste nugriaudėjo prie rajono administracijos biuro.

"Šiandien per savižudžio išpuolį žuvo penki civiliai ir dar penki civiliai buvo sužeisti", -provincijos vyriausybės atstovas Faizanullah Pattanas sakė naujienų agentūrai AFP.

Atstovas pridūrė, kad du žuvusieji yra mokiniai, o kiti trys - darbo ieškoję jaunuoliai.

NATO vadovaujamų Tarptautinių saugumo paramos pajėgų (ISAF) atstovas majoras Michaelas Johnsonas informavo, kad per išpuolį nė vienas ISAF karys nežuvo.

Pasak jo, sprogimas įvyko po susitikimo su vietos lyderiais, kai kariai "grįžo į bazę".

Atsakomybę už išpuolį prisiėmusio Talibano atstovas Zahihullah Mujahidas pridūrė, kad šis išpuolis yra vos prieš savaitę kovotojų paskelbtos pavasarinės atakos dalis.