Nors dėl laidotuvių, kaip ir dėl daugelio su religija susijusių klausimų, galima diskutuoti, daugybė islamo dvasininkių O. bin Ladeno palaidojimą jūroje traktavo kaip pažeminimą, kadangi pagal musulmoniškas tradicijas žmogus turi būti laidojamas kape, galva į šventą Mekos miestą.

Jų teigimu, laidoti jūroje galima tik esant būtinybei, kai mirtis ištinka laive.

„Tokiu palaidojimu amerikiečiai norėjo pažeminti musulmonus. Nemanau, kad tai atitiktų JAV administracijos interesus“, – teigė radikalus Libano dvasininkas Omaras Bakri Mohammedas.

JAV valstybės pareigūnas paaiškino, jog sprendimas dėl laidojimo vietos priimtas, padarius išvadą, jog bus sunku rasti šalį, norinčią priimti palaikus. Be to, nerimauta, kad kapas netaptų kovotojų traukos vieta. Pareigūnas saugumo sumetimais panoro likti anonimu.

JAV prezidentas Barackas Obama pabrėžė, kad teroristų vadeivos palaikai palaidoti pagal islamo tradicijas, pagal kurias reikia laidoti greitai. Vėliau Pentagonas pranešė, jog kariškiai atliko musulmoniškus ritualus – nuprausė kūną, įvyniojo į baltą paklodę ir iš lėktuvnešio „USS Carl-Vinson“ denio nuleido į šiaurinę Arabijos jūros dalį.

Tačiau Libano dvasininkas Omaras Bakri Mohammedas pavadino laidojimą strategine klaida, neišvengiamai sukelsiančia įniršį.

CŽV direktorius Leonas Panetta iš Vašingtono įspėjo, jog „beveik nėra abejonių, kad teroristai bandys keršyti“ už rugsėjo 11-os teroro akto sumanytojo mirtį.

Įspėjame, kad kai kurie vaizdai gali šokiruoti.