Meteorologijos agentūra pranešė, kad taifūnas, kuris yra pirmasis, per dvejus metus pasiekęs pagrindinę Honšiu salą, vakare tikriausiai tiesiogiai užklups Tokiją, kur taip pat gali padaryti daug žalos.

"Jis juda taip lėtai, kad jo poveikis gali būti dar didesnis", - sakė vienas agentūros pareigūnas. "Pabuk", kurio vėjų greitis siekia iki 108 km per valandą, būtų pirmasis taifūnas per trejus metus, tiesiogiai pasiekęs Japonijos sostinę.

13 val. vietos (6 val. Lietuvos laiku) "Pabuk" pradėjo silpti, ir meteorologai nesitiki, kad jis vėl sustiprės. Tuo metu ciklonas buvo maždaug 180 km į vakarus nuo Tokijo ir judėjo į šiaurės rytus pastoviu 20 km per val. greičiu.

Policija pranešė, kad per taifūną, pavadintą laosiečių kalbos žodžiu, reiškiančiu didelę gėlavandenę žuvį, šeši žmonės žuvo, du dingo, o sužeista 30.

Tarp žuvusiųjų yra geležinkelininkas, kurį nutrenkė elektros srovė jam traukiant šakas nuo elektrovežio kabelio, ir 56 metų verslininkas, ant kurio užgriuvo medis. Tarp dingusiųjų yra 67 metų vyras, išėjęs patikrinti, ar nenukentėjo jo žvejybos laivas.

Vakarinėje Vakajamos prefektūroje, kurią "Pabuk" pasiekė pirmąją, iš apsemtų namų į visuomeninius pastatus evakuota maždaug 7 tūkst. gyventojų. Meteorologai perspėjo, kad kai kuriose vietovėse pietvakarių ir vidurio Japonijoje gali iškristi daugiau kaip 300 mm kritulių.

Dėl taifūno Japonijos imperatorius Akihito (Akihitas) ir imperatorienė Michiko (Mičiko) atidėjo numatytą teniso mačą, kuris turėjo būti pirmasis viešas jų žaidimas nuo tada, kai Akihito prieš 12 metų įžengė į sostą.