Buvęs prezidentas, dabartinis premjeras Vladimiras Putinas išrinko D. Medvedevą į įpėdinius. Prieš dvi savaites D. Medvedevas teigė, jog neatmeta galimybės dar kartą dalyvauti prezidento rinkimuose 2012 m. kovą. Visgi daugelis įsitikinę, kad prezidentu vėl mėgins tapti V. Putinas.

D. Medvedevas (45 m.) televizijos laidoje pasakojo, kad baigęs valstybės vadovo karjerą, galbūt pradės dirbti Maskvos Skolkovo rajone, kuriame vysto modernių technologijų centrą, panašų į Kalifornijos Silicio slėnį (angl. Silicon Valley).

„Norėčiau dalyvauti naujų technologijų vystyme – per Skolkovą ar per kitas institucijas, kaip verslo globėjas ar kaip verslininkas“, – sakė Rusijos vadovas.

D. Medvedevas sakosi esąs naujų technologijų gerbėjas. Jis aktyviai rašo į socialinio bendravimo tinklalapį „Twitter“, turi savo interneto tinklaraštį Kremliaus interneto svetainėje, taip pat puoselėja ambicingus planus modernizuoti Kremliaus ekonomiką.

Siekdamas pritraukti daugiau investuotojų iš užsienio, jis priėmė Kalifornijos valstijos gubernatorių Arnoldą Schwarzeneggerį su verslininkų delegacija ir aprodė jiems Skolkovo centrą.