"Bet kuris ekspertas jums pasakys, kad paprastai tokio pobūdžio įvykius sukursto kairiųjų kraštutinieji, bet paskui kažkodėl visa tai baigiasi radikalų atėjimu į valdžią. Šia prasme tai gali apsunkinti situaciją dėl PRG, nes politinio islamo radikalizacija, kuri gali būti vienas tolesnės įvykių raidos padarinių, gali ateityje padidinti pavojų Europai", - sakė jis pirmadienį per vaizdo tiltą Maskva-Briuselis.

Pasak D.Rogozino, aktyvus Europos šalių įtraukimas į karinę operaciją Libijoje taip pat veda į didėjančius vidaus konfliktus Šiaurės Atlanto aljanse dėl to, ką Aljansas gali sau leisti, o ko jis neturi teisės daryti.

"Tai veda prie to, kad kitais klausimais Europa silpnėja. Ji, būdama giliai įtraukta į Libijos konfliktą, pradeda nebesidomėti kitomis temomis, kurios susijusios su jos asmeniniu saugumu, taip pat ir PRG klausimais", - pridūrė Rusijos nuolatinis atstovas Šiaurės Atlanto aljanse.

"Todėl, kol NATO kariauja Libijoje, aš rimtai nesitikiu kokios nors rimtos daugelio mūsų partnerių Europoje pozicijos, taip pat ir tokiu klausimu, kaip priešraketinė gynyba. Jau labai jie susivaidijo dabar Libijos klausimu, ir jiems jau neberūpi susitelkti ir užimti savo politinę poziciją tokiu klausimu, kaip priešraketinės gynybos dislokavimas jų pačių teritorijoje Europoje", - pridūrė D.Rogozinas.