Vienas armijos uniformą vilkėjęs mirtininkas sprogdintojas buvo nukautas ministerijos pastate, jam nespėjus detonuoti bombos, ministerijos atstovas spaudai sakė tuojau po atakos, kuri skaudžiai smogė didelių sunkumų patiriančiai Kabulo vyriausybei.

Prancūzijos gynybos ministras Gerard’as Longuet šiuo metu lankosi su vizitu Afganistane, tačiau atakos metu jis buvo kitame pastate, nurodė Prancūzijos kariuomenės atstovas.

Afganistano armijos atstovas generolas Mohammadas Zahiras Azimi sakė naujienų agentūrai AFP: "Vienas Afganistano armijos uniformą vilkintis asmuo pradėjo šaudyti į savo draugus ir nukovė du karius, o dar septynis sužeidė. Vėliau jis pats buvo nušautas."

Apžiūrėjus nukautą užpuoliką buvo nustatyta, kad jis buvo apsijuosęs diržais su sprogmenimis, pridūrė kariškis.

Vienas anonimu pageidavęs likti kariškių šaltinis sakė AFP, kad į ministerijos pastatą, kuris yra šalia Afganistano prezidento Hamido Karzai biuro, sugebėjo patekti trys ginkluoti užpuolikai, kurie visi buvo nukauti.

"Buvo nukauti trys sukilėliai. Afganistano saugumo pajėgos šiuo metu tikrina pastatą", - nurodė šaltinis.

Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas sakė AFP, kad šios atakos taikinys buvo G.Longuet.

"Priežastis, dėl kurios buvo įvykdyta ši ataka, yra Prancūzijos kariuomenės invazija į Afganistaną", - pareiškė jis, pridūręs, kad šis incidentas nesusijęs su Prancūzijoje įsigaliojusiu prieštaringai vertinamu draudimu dėvėti viešose vietose visą veidą dengiančias musulmoniškas skraistes.

Pasak vienos Vakarų šalies saugumo šaltinio, Afganistano gynybos ministras Abdul Rahimas Wardakas per šią ataką nenukentėjo, tačiau manoma, jog mirtininkas sprogdintojas buvo nušautas netoli ministro kabineto.