Spalvingai ceremonijai vadovavusio popiežiaus Romoje klausėsi dešimtys tūkstančių žmonių, mojavusių palmių ir alyvų šakelėmis, susirinkusių pažymėti Jėzaus atvykimą į Jeruzalę likus savaitei iki jo nukryžiavimo.

Šeštadienį 84-ojo gimtadienio sulaukęs popiežius pasakė pamokslą apie žmogaus santykį su Dievu, kuriam, pasak jo, kartais technologijos gali kelti grėsmę.

"Nuo pat pradžių, ir šiandien, vyrai ir moterys buvo ir tebėra sklidini troškimo "būti kaip Dievas", savo pačių galiomis pasiekti Dievo aukštybę", - teigė popiežius.

"Žmonija sugebėjo pasiekti tiek daug dalykų: mes galime skraidyti, galime matyti, girdėti ir kalbėti vieni su kitais būdami tolimiausiuose žemės kampeliuose. Ir vis dėlto gravitacijos jėga, kuri mus nuleidžia ant žemės, yra galinga", - sakė jis.

Pasak Katalikų Bažnyčios vadovo, nors technologijų pažanga pagerino žmogaus gyvenimą, ji taip pat padidino galimybes reikštis blogiui, ir neseniai pasaulį sukrėtusios gamtos stichijos priminė, jei priminimas buvo reikalingas, kad žmonija nėra visagalė.

Jei žmogus nori turėti ryšį su Dievu, visų pirma jis turi "atsisakyti išdidumo norėti tapti Dievu", teigė popiežius, švęsdamas šeštąją Velykų Didžiąją savaitę kaip 1,2 mlrd. Romos katalikų pasaulyje vadovas.