Blaise’as Compaore paskyrė naują kariuomenės vadą ir atleido iš pareigų prezidento apsaugos pajėgų vadą po neramumų, kurie tariamai kilo dėl nesumokėtų pažadėtų išmokų.

Burkina Faso prezidentas šalį valdo nuo 1987 metų ir žadėjo nuraminti kareivius po panašių skundų, išsakytų balandžio pradžioje.

Apie vyriausybės paleidimą buvo paskelbta per nacionalinį radiją perskaitytame pareiškime. "Ministerijų departamentų generaliniai sekretoriai užtikrins šio įsakymo vykdymą", - teigiama pareiškime.

Kareiviai prezidento apsaugos karių kareivinėse, esančiose prezidento teritorijoje, penktadienį tariamai šaudė į orą, taip protestuodami prieš neišmokėtas apgyvendinimo subsidijas. Vėliau šūviai pasigirdo ir kitur, galimai kitose kareivinėse.

Ketvirtadienį Burkina Faso sostinėje ir kituose miestuose buvo surengtos demonstracijos dėl kylančių maisto kainų ir tariamų piliečių teisių pažeidimų. Vargingam Burkina Fasui, kuriame gyvena 16,3 mln. gyventojų, nemažai įtakos turėjo įvykiai kaimyniniame Dramblio Kaulo Krante.