J. B. Aristide'as zulų ir anglų kalbomis padėkojo T. Mbeiki ir PAR vyriausybei už tai, kad jie prisidėjo prie, lyderio žodžiais, jo šeimos "istorinės kelionės" iš Haičio. J. B. Aristide'as teigė, kad jis ir jo šeima džiaugiasi, jog yra savo "gimtajame žemyne".

J. B. Aristide'as iš Haičio pasitraukė vasario 29 dieną, šalyje kilus ginkluotam sukilimui. Skrydį į Centrinę Afrikos Respubliką jam surengė Jungtinės Valstijos. Vėliau J. B. Aristide'as nuvyko į Jamaiką, kad ten susitiktų su savo vaikais. PAR prieš dvi savaites patenkino jo prašymą suteikti prieglobstį.

Buvusiam Haičio vadovui Johanesburgo tarptautiniame oro uoste iš PAR oro pajėgų lėktuvo nulipus ant raudono kilimo, jį taip pat pasitiko keli prezideneto kabineto nariai, diplomatai ir Mozambiko užsienio reikalų ministras.

Kiek J. B. Aristide'as liks PAR, nenumatyta. Iš šalies buvęs Haičio lyderis neišvyks, kol padėtis jo tėvynėje vėl netaps normali, teigė PAR užsienio reikalų ministro pavaduotojas.

Jis taip pat pažymėjo, kad PAR priimti J. B. Aristide'ą sutiko Afrikos Sąjungos, JAV, Prancūzijos ir Karibų valstybių prašymu.

Tai, kad PAR suteikė prieglobstį, rodo šalį manant, jog išrinktasis prezidentas J. B. Aristide'as nuo valdžios buvo nušalintas nekonstituciniu būdu. "Režimo pakeitimui" Haityje sutikimą davė JAV prezidentas George'as W. Bushas (Džordžas V. Bušas). Pats J. B. Aristide'as Aristidas yra pareiškęs, kad JAV pajėgos jį buvo pagrobusios ir prievarta išskraidinusios iš šalies. Vašingtonas tokius kaltinimus pavadino nesąmone.