Šie grasinimai pasigirdo po to, kai penktadienį parlamentarai netikėtai pritarė parlamento specialaus komiteto pranešimui, kuriame teigiama, kad L. Milleris ir A.Kwasniewskis žinojo apie sukčiavimus, bet nepranešė apie juos prokuratūrai.

Tačiau opozicija greičiausiai nesurinks pakankamai balsų, kad galėtų pradėti apkaltą.

Nei A.Kwasniewskis, nei L.Milleris iš karto nekomentavo situacijos.

"Prezidentą turėtų graužti sąžinė dėl kyšininkavimo skandalo labiau nei bet ką kitą, paprasčiausiai žinojusį apie tai", - privačiai radijo stočiai "Radio Zet" teigė opozicinės liberalų partijos "Pilietinė platforma" vadovas Janas Rokita.

"Pilietinė platforma", dešiniosios partijos bei populistinė Savigynos partija pareiškė paremsiančios pasiūlymą surengti apkaltą.

"Jei parlamento pasiūlymas bus priimtas, prezidento vaidmuo skandale turės būti nuodugniau ištirtas", - teigė J. Rokita.

Balandžio mėnesį Lenkijos filmų prodiuseris Lew'as Rywin'as (Levas Ryvinas), kartu su Steven'u Spielberg'u (Styvenu Spylbergu) sukūręs "Šindlerio sąrašą ("Schindler's list"), buvo pripažintas kaltu dėl kyšio ėmimo iš pirmaujančio Lenkijos dienraščio mainais į palankius žiniasklaidos įstatymų pakeitimus.

Teismas atmetė pareiškimus, esą į tai buvo įsivėlę aukštesnieji valstybė pareigūnai. Jo sprendimu, L.Rywinas melavo, teigęs, jog jis gali įtakoti žiniasklaidos įstatymo priėmimą.

Specialus parlamento komitetas, atlikęs nepriklausomą tyrimą, pateikė kelis atskirus pranešimus. Penktadienį parlamentarai balsavo už patį radikaliausią jų.

Tačiau šis balsavimas, kuris buvo pirmas tokio pobūdžio Lenkijoje, sukėlė nemažai ginčų. Opozicija laiko jį privalomu, tačiau parlamento pirmininkas tvirtina, kad jis nėra galutinis.

Šiuo metu parlamentas padarė pertrauką ir, pirmininko teigimu, apkaltos klausimas bus svarstomas atsinaujinus posėdžiams birželio viduryje.