Valstybės vadovo teigimu, nusikaltimas buvo atskleistas balandžio 13 d., 5 val. ryto. „Jie pateikė parodymus“, – pridūrė A. Lukašenka, greičiausiai, turėdamas omenyje asmenis, sulaikytus teroristinio išpuolio bylos pagrindu.

Kaip praneša „Interfax“, A. Lukašenka taip pat pažymėjo, jog KGB ir milicijai prireikė paros, kad balandžio 12 d. 9 val. atliktų puikią operaciją ir be didelio triukšmo sulaikytų nusikaltėlius.

Be to, prezidentas pranešė, kad sulaikytieji prisipažino ir įvykdę kitus nusikaltimus – 2008 m. liepos 3 d. per Nepriklausomybės dieną ir 2005 m. rugsėjo 23 d. Vitebske.

„Baisiausia, kad visi šie niekšai, kurie įvykdė nusikaltimus, dirbo konkrečiuose kolektyvuose tekintojais ir elektrikais“, – pranešė A. Lukašenka. Jo teigimu, kol kas neaišku, kodėl jie įvykdė šį išpuolį, tačiau, pabrėžė prezidentas, „ir tai greitai paaiškės“.

Prieš tai Baltarusijos KGB paviešino fotorobotu padarytas nuotraukas asmenų, įtariamų teroristinio išpuolio Minsko metro organizavimu.
Baltarusijos įtariamieji

Nuotraukose vaizduojami du jauni vyrai iki 30 m. – vienas iš jų akivaizdžiai slaviškos išvaizdos, šviesiaplaukis, antrasis – tamsesnis, su tamsia kepure.

Tai ir vėl sukėlė painiavą, nes anksčiau žiniasklaida buvo paskelbusi fotorobotu padarytą žmogaus su kepure nuotrauką, o KGB patvirtino, kad nuotrauka reali.

Tačiau šis portretas akivaizdžiai skyrėsi nuo paskelbto oficialiai – visų pirma, į akis krenta skirtingi veido ovalai.

Iš viso teroristinio išpuolio, įvykdyto balandžio 11 d. vakare metro stotelėje „Oktiabrskaja“, bylos pagrindu svarstomi keli įtariamieji, du iš kurių jau sulaikyti. Abu yra Baltarusijos piliečiai, gimę viename iš rajonų centrų.