Tai skelbiama ketvirtadienį, likus mažiau nei pusmečiui iki Šventojo Tėvo apsilankymo Vokietijoje, spaudoje paskelbtoje ataskaitoje.

Remiantis 24 iš 27 Vokietijos vyskupijų duomenimis, pernai lankyti bažnyčią liovėsi 180 tūkstančių katalikų; tai yra 50 tūkstančių daugiau, nei 2009 metais, rašo savaitraščio "Die Zeit" religinis priedas "Christ und Welt".

"Tokį augimą... iš dalies sukėlė mąžtantis tikėjimas Bažnyčia, taip pat ir kilęs pedofilijos skandalas", - sakė Kelno vikaras Dominikas Schwaderlappas.

"Mus tai skaudina, nes, turbūt, norėdami išreikšti savo asmeninį protestą ir pademonstruoti pasibaisėjimą šiuo skandalu, tikintieji nusprendė pasitraukti iš bažnyčios bendruomenės", - sakė jis.

Pirmą kartą pokario Vokietijoje protestantų bendruomenės gretos per metus sumažėjo mažiau, nei katalikų - protestantų bendruomenė neteko kiek daugiau nei 150 tūkstančių tikinčiųjų, rašoma laikraštyje.

Vokiečiai tradiciškai iš savo pajamų moka dešimtinės mokestį bažnyčiai, tačiau gali jo nebemokėti, nusprendę oficialiai palikti religinę bendruomenę.

Nuo 2010 metų pradžios išaiškėjus, kad šimtai vaikų buvo seksualiai išnaudojami religinėse institucijose, iš kurių beveik visos priklausė Romos Katalikų Bažnyčiai, Vokietiją, kaip ir daugelį kitų šalių, krečia pedofilijos skandalas.

Šių metų rugsėjo 22-25 dienomis Vokietijoje turėtų lankytis popiežius Benediktas XVI. Tai bus pirmoji oficiali prieš 60 metų į kunigus įšventinto bažnyčios vadovo kelionė į gimtąją Vokietiją nuo 2005 metų, kai išrinktas popiežiumi jis tapo savo tautos pasididžiavimo objektu.