Šiuos įstatymus Valstybės Dūma priėmė kovo 23 dieną, o Federacijos Taryba jiems pritarė 2011 metų kovo 30 dieną.

Tarpvyriausybinis susitarimas dėl dvišalių bevizių piliečių kelionių su Abchazija buvo pasirašytas 2009 metų spalio 2 dieną, o su Pietų Osetija 2010 metų vasario 1 dieną.

Susitarimas numato, kad piliečiai galės keliauti be vizų tiek su užsienio pasais, tiek ir su vidaus dokumentais.

Susitarime taip pat įtvirtintas ypatingas Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų kariškių buvimo šiose šalyse režimas.

Kariškiai, kurie pagal kontraktą siunčiami atlikti karo tarnybos Abchazijoje ir Pietų Osetijoje, taip pat jų šeimos nariai šių dviejų šalių teritorijoje būna visą tarnybos laiką su tarnybiniu pasu be vizos.

Kariškiai, kurie pašaukti atlikti karinę tarnybą, būna ten su Rusijos piliečio pasu ir kariniu bilietu visą tarnybos laiką.
NATO nepripažins Abchazijos ir Pietų Osetijos nepriklausomybės

Gruzijos URM vadovas Grigolas Vašadzė apsvarstė su NATO generalinio sekretoriaus specialiuoju atstovu Pietų Kaukazo ir Centrinės Azijos šalyse Jamesu Appathurai Tbilisio stojimo į Šiaurės Atlanto aljansą ir šalies teritorijos vientisumo klausimus.

"J.Appathurai dar kartą patvirtino, kad Gruzija būtinai taps NATO nare", - pareiškė ministras ketvirtadienį bendroje su NATO generalinio sekretoriaus specialiuoju atstovu spaudos konferencijoje Tbilisyje.

Pasak G.Vašadzės, šalys taip pat apsvarstė "Gruzijos perspektyvas, jau nueitą kelią ir kelią, kurį reikės nueiti, siekiant įstoti į Aljansą".

J.Appathurai pareiškė spaudos konferencijoje, kad "Gruzija būtinai taps NATO nare".

Jis taip pat vėl pažymėjo NATO poziciją dėl separatistinių Abchazijos ir Pietų Osetijos respublikų, kurių nepriklausomybę pripažino Maskva.

"NATO neketina daryti nuolaidų Gruzijos teritorijos vientisumo klausimu, mes niekada nepripažinsime Abchazijos ir Pietų Osetijos nepriklausomybės", - pabrėžė J.Appathurai.