"Keli žmonės, apsiginklavę automatais AK-47, nužudė jį, kai jis išėjo iš darbo. Tai buvo teroristų operacija, o ne nusikalstamas užpuolimas", - sakė Kirkuko policijos atstovas pulkininkas Ahmedas Slamerzas.

Naftos turtingame Kirkuke buvo nužudyti arba užpulti jau keli politikos veikėjai.

Pastaraisiais mėnesiais įtampa mieste vis didėja, kaip manoma, dėl Kirkuke gyvenančių arabų, kurdų ir turkmėnų etninių nesutarimų. Manoma, kad Irake yra maždaug 1 mln. turkmėnų. Dauguma jų gyvena šiaurėje, netoli sienos su Turkija.

Tuo tarpu į šiaurę nuo Bagdado esančiame Chalio mieste antradienį per pasikėsinimą į vietos policijos viršininką žuvo žmogus, o dar trys, tarp jų pats policijos vadas, buvo sužeisti.

"Nežinomi asmenys 8 val. 05 min. vietos (7 val. 05 min. Lietuvos) laiku užpuolė į darbą Chalio mieste važiavusio generolo Ali Husseino (Alio Huseino) automobilį", - sakė Malekas Salmanas, vienas iš policijos viršininko pavaduotojų.

Dviem mašinomis privažiavę užpuolikai A.Husseino automobilį suvarpė kulkomis ir sviedė į jį granatą, sakė M.Salmanas.

Policijos viršininkas buvo rimtai sužeistas, tačiau pavojus jo gyvybei negresia. Per incidentą žuvo A.Husseino vairuotojas, o dar du kartu važiavę asmenys, tarp jų policijos vado sūnus, buvo sužeisti, nurodė M.Salmanas.

Šeštadienį buvo pasikėsinta į Bakubos, esančios už 60 km į šiaurę nuo Bagdado, mero gyvybę. Meras per užpuolimą nenukentėjo, bet buvo sužeisti du žmonės.