K. S. Mohammedas pats pasiskelbė esąs pagrindinis Rugsėjo 11-osios išpuolių organizatorius.

K. Mohammedas buvo suimtas 2003 m. Pakistano teritorijoje ir praktiškai iškart buvo perduotas JAV. Daugiau nei trejus metus jo buvimo vieta buvo laikoma paslaptyje, o 2006 m. rugsėjo mėn. jį išsiuntė į Gvantanamo karinę bazę.

Dėl K. Mohammedo teismo buvo ilgai ginčijamasi. 2009 m. JAV prezidento Baracko Obamos administracija priėmė sprendimą teisti teroristinių išpuolių organizatorių Niujorko civiliniame baudžiamajame teisme, tačiau šis sprendimas buvo iškritikuotas ir galiausiai atšauktas. Tarp pasisakiusiųjų prieš proceso rengimą Niujorke – miesto meras Michaelas Bloombergas.

Tikimasi, kad per K. Mohammedo teismo procesą bus iškelti tokie klausimai, kaip galimas žiaurus Gvantanamo prižiūrėtojų elgesys su kaliniais. Manoma, jog K. Mohammedas per apklausas daugiau nei šimtą kartų buvo kankinamas vandeniu. Kaip pažymi „Agence France-Presse“, būtent tai ir galėjo tapti viena iš priežasčių, kodėl K. Mohammedo byla buvo perduota karo komisijai, o ne civiliniam JAV teismui.

Manoma, kad K. Mohammedas buvo vienas iš asmenų, kuriais labiausiai pasitikėjo teroristinės grupuotės „Al Qaeda“ lyderis Osama Bin Ladenas.
2011 m. kovo mėn. pabaigoje televizijos kanalo „Al Jazeera“ eteryje O. Bin Ladenas pagrasino, kad jei JAV K. Mohammedui skirs mirties bausmę, bus nužudyta nemažai amerikiečių.