S.Daltonas primygtinai teigia, kad ministrų kabinetas turi imtis priemonių KOP refinansuoti pagal laiko reikalavimus.

Jis pažymėjo, kad per operaciją Libijoje lėktuvų dar gali prireikti "tikriausiai dar kelis mėnesius, o ne savaites ar dienas". Jo vertinimais, operacija Libijoje gali tęstis mažiausiai dar pusę metų.

Britanijos KOP vadas sakė, jog apskritai pritaria Britanijos ginkluotųjų pajėgų reformai, kuriai vykstant karinis biudžetas bus sumažintas 8 proc., bet mano, kad būtina padidinti išlaidas karinei aviacijai.

"Pagrindinis veiksnys, jeigu kalbame apie mūsų uždavinius, tebėra būtinybė padidinti finansavimą, kad mes galėtume juos įvykdyti. Mano uždavinys - išsaugoti KOP branduolį ir padėti pagrindą jų būsimai plėtotei", - pareiškė KOP vadas interviu laikraščiui "The Guardian".

"Būtina, kad visuotinis karinių išlaidų peržiūrėjimas būtų atliktas 2014-2015 metais. Jeigu šalies ekonomika atsigaus taip, kaip planuoja vyriausybė,bus galima pradėti kai kurių mums reikalingų šakų refinansavimą", - pareiškė jis.

"Jeigu nebus padidintas KOP finansavimas, bus sunku išlaikyti būtiną kovingumo lygį", - pažymėjo S.Daltonas.

"Šiuo metu mes galime tęsti savo operacijas Afganistane, Folklendo salose ir Libijoje tomis pajėgomis, kurias turime. Bet artėja laikas, kai šie ištekliai bus išnaudoti. Tada pernelyg daug darbų teks dirbti vienu metu", - sakė jis.

"The Guardian" duomenimis, mažinant karinį biudžetą Britanijoje turi būti paleisti į atsargą 17 tūkst. karų, iš kurių 5 tūkst. tarnauja karinėse oro pajėgose.