Nauja “Reuters” ir “Zogby” atlikta tikėtinų rinkėjų apklausa pirmadienį parodė, kad Teksaso gubernatorius G. Bushas tik keturiais procentais pirmauja prieš demokratų kandidatą, viceprezidentą Alą Gore (Elą Gorą). Kelios kitos apklausos praėjusią savaitę rodė didesnį jo pranašumą.

Praėjusį penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį atlikta naujoji 1004 tikėtinų rinkėjų apklausa rodo, kad G. Bushą remia 42, o A. Gore - 38 proc. rinkėjų. Žaliųjų partijos kandidatą Ralphą Naderį (Ralfą Neiderį) remia 7 proc., o Reformų partijos kandidatą Patą Buchananą (Petą Bakananą) - 3 proc. rinkėjų.

Pirmadienio sesijoje dalyvavo ir G. Busho partneris, kandidatas į viceprezidentus Dickas Cheney (Dikas Čeinis), kuris yra buvęs gynybos sekretorius ir kongreso narys. Jis sakys kalbą trečiadienio vakaro sesijoje, o ketvirtadienį vakare, baigiantis suvažiavimui, G. Bushas oficialiai priims savo paskyrimą kandidatu į prezidentus. .

Pasak “Reuters”, G. Bushas suvažiavime atsisakė tradicijos kritikuoti Demokratų partiją. Per šį suvažiavimą jis siekia pademonstruoti, kad jo partija yra nuosaiki ir priklauso pagrindinei politinei srovei, kad joje nebedominuoja konservatyvūs ideologai.