"Jeigu mūsų kolegos Gruzijoje laikysis užsispyrę tolios politizuotos pozicijos, tikriausiai teks spręsto prisijungimo prie PPO klausimą kitaip, be jų dalyvavimo. Tokių galimybių yra", - sakė jis, kalbėdamas televizijos laidoje "Aktualus pokalbis" "Trečiajame kanale" sekmadienį.

Rusijos URM vadovas pabrėžė, kad pozicija, kurios laikosi Tbilisis šiuo klausimu, susijusi su reikalavimu atkurti Gruzijos muitinės kontrolę prie Rusijos sienos su Pietų Osetija ir Abchazija, bet neturi nieko bendra su Rusijos prisijungimu prie PPO.

"Šie klausimai neturi nieko bendra "su Rusijos stojimu į PPO", ir šis kelias neperspektyvus", - pabrėžė S.Lavrovas.

Jis priminė, jog JAV ir Europos Sąjungos (ES) vadovybės aiškiai pareiškė savo suinteresuotumą, kad Rusija kuo greičiau įstotų į PPO.

"Ir Jungtinės Valstijos, tai vakar patvirtino (JAV viceprezidentas) Joe Bidenas (Džo Baidenas), ir Europos Sąjunga labai suinteresuotos, kad mes juo greičiau prisijungtume prie PPO, nes iš to laimės visi, taip pat ir Rusija, ir mūsų partneriai Vakaruose tai supranta", - sakė S.Lavrovas.

"O mes jiems pasakėme, kad jie, jeigu taip suinteresuoti, jeigu tai nuoširdus suinteresuotumas, turi įtikinti Tbilisį" nedaryti kliūčių Rusijos stojimui į PPO", - pridūrė jis.