"Identifikuota trylika žuvusiųjų, kurie buvo atvežti į dvi miesto ligonines", - agentūrai AFP sakė policijos pareigūnas Salmanas Waheedas (Salmanas Vahidas), pridurdamas, kad tarp sprogimo aukų yra mečetės imamas Khawaja Kumailas (Chavadža Kumailas).

Mečetė yra prie pat senovinės Sindho Madarsahtulo islamo mokyklos šio Pakistano pietuose esančio uostamiesčio verslo rajone.

Sprogimo metu ji buvo smarkiai apgadinta. Ant grindų matėsi kraujo klanai ir žmogaus kūnų dalys, krauju buvo nutaškytos sienos.

Vietos valdžios pareigūnas Farooqas Fariya (Farukas Farija) sakė, kad mečetėje į penktadienio popiečio maldas buvo susirinkę daugiau kaip 100 žmonių. Pakistane, kuris yra JAV karo su terorizmu sąjungininkas, tai jau ketvirtas toks išpuolis per penkias pastarąsias dienas.

"Tai didelis incidentas, - sakė provincijos saugumo patarėjas Aftabas Sheikhas (Aftabas Šeichas). - Tai baisus teroro aktas. Tai - taikos priešų darbas. Jie taikėsi į nekaltus maldininkus".

Vienos biržos tarpininkų įstaigos darbuotojas sakė girdėjęs du vienas po kito nugriaudėjusius sprogimus. "Mūsų biuras 14-ajame aukšte drebėjo, - sakė jis. - Matėme dūmus, kraują ir kūnus".

Karačio policijos viršininkas Syedas Kamalis Shahas (Sajidas Kamalis Šahas) sakė, kad dar per anksti patvirtinti incidento detales.

"Tačiau yra tikimybė, kad tai buvo mirtininko išpuolis, - nurodė jis. - Grindyse neliko jokios duobės, be to, sprogimas įvyko pirmosiose tikinčiųjų eilėse".

Sindho Madarsahtulo islamo mokykloje yra mokęsis Pakistano įkūrėjas Mohammedas Ali Jinnah (Mohamedas Alis Džina).

Kovo mėnesį 44 žmonės žuvo ir dar 150 buvo sužeisti per išpuolį prieš šiitų mečetę pietvakariniame Kvetos mieste. Šiuo išpuoliu kaltinami sunitų kovotojai.

Anksčiau penktadienį trys žmonės buvo sužeisti pietvakariniame Kvetos mieste, kur prie vieno viešbučio sprogo nedidelė bomba. Šiame viešbutyje savaitgalį turi vykti konferencija dėl investicijų.