Remiantis neoficialiais duomenimis, policija jau sulaikė įtariamąjį – Kosovo pilietį.

Vokietijos televizijos kanalo „N24“ duomenimis, nusikaltėlis šaudė į autobuso, kuriame buvo JAV kariai, pusę. Žuvo autobuso vairuotojas ir vienas kareivis. Remiantis pirminiais duomenimis, sužeistieji taip pat yra JAV kariai.

„Associated Press“ praneša, kad nusikaltėlis pradėjo šaudyti priešais 2 –ą Frankfurto oro uosto, kuris yra antrasis pagal dydį pagrindinis kontinentinės Europos oro uostas, terminalą.

JAV armijos Europoje vadovybė nukreipė į Karines oro pajėgas, bet pastarųjų atstovė sakė kol kas negalinti patvirtinti, jog aukos buvo karo lakūnai, ar pranešti kokių nors šio įvykio detalių.

Apšaudytas autobusas buvo su JAV vyriausybės numeriais ir raidėmis AF, kurios reiškia "Air Force" (Oro pajėgos).

M.Fuellhardtas sakė negalįs pateikti informacijos apie įtariamąjį, bet Kosovo pareigūnai nurodė, jog jis - šios mažos Balkanų šalies pilietis.
Kosovo vidaus reikalų ministras Bajramas Rexhepi (Bairamas Redžepis) sakė naujienų agentūrai, kad Vokietijos policija nustačiusi, jog tai Arifas Uka iš Mitrovicos Kosove.

"Šis įvykis pribloškiantis ir tragiškas, - pažymėjo ministras. - Mes stengiamės išsiaiškinti, ar tai buvo organizuota, kokio pobūdžio buvo išpuolis".

M.Fuellhardtas minėjo, kad nušautas autobuso vairuotojas ir vienas keleivis; dar vienas sužeistas sunkiai, o kitas - lengvai.
Anksčiau buvo pranešta, jog minimas Kosovo pilietis yra 21-erių metų amžiaus.

A.Merkel pasmerkė išpuolį Frankfurto oro uoste

Vokietijos kanclerė Angela Merkel trečiadienį pasmerkė Frankfurto oro uoste buvusį išpuolį, per kurį žuvo du žmonės, dar du buvo sužeisti, šovusysis sulaikytas.

"Mes dar nežinome detalių, bet norėčiau pareikšti, jog esu sukrėsta. Turime padaryti viską, kad sužinotume, kas įvyko", - sakė kanclerė Berlyne per spaudos konferenciją, surengtą kartu su Portugalijos ministru pirmininku Jose Socrates'u.

Heseno žemės vidaus reikalų ministras Borisas Rheinas patvirtino, kad buvo nušauti du JAV kariai, dar du žmonės sunkiai sužeisti.

B.Rheinas pridūrė, jog šaulys buvo Kosovo gyventojas, kad oro uoste sustiprinta apsauga, vyksta tyrimas.

"Ar šis incidentas susijęs su terorizmu, kol kas negaliu pasakyti", - pridūrė jis.

Frankfurto oro uosto operatorė bendrovė "Fraport" nurodė, kad šaudyta JAV Armijos autobuse prie Antrojo terminalo.

Nukentėjusieji buvo amerikiečių kariai, patvirtino JAV pareigūnai

Per šaudymą Frankfurto oro uoste trečiadienį žuvo du JAV karinių oro pajėgų (KOP) kariai, dar du buvo sužeisti, sakoma JAV KOP pranešime.
"Du karo lakūnai žuvo ir du sužeisti per incidentą su šaudymu šiandien Frankfurto tarptautiniame oro uoste", - nurodoma pranešime.

Vokietijos pareigūnai anksčiau pranešė, jog Kosovo pilietis apšaudė autobusą, atvežusį JAV karius, kurie ruošėsi skristi namo iš Vokietijos.