Šis straipsnis paremtas dvi valandas trukusiu interviu, kurį Pchenjane JAV ekspertui Šiaurės Korėjos klausimais Seligui Harrisonui (Seligui Harisonui) davė korėjiečių aukšto rango pareigūnai, tarp jų - prezidento Kim Jong-ilo (Kim Čen Iro) pavaduotojas Kim Yong-namas (Kim Jong Namas) ir užsienio reikalų ministras Paik Nam-soonas (Paik Nam Sunas).

"Mes turime teisę parduoti raketas, kad užsidirbtume užsienio valiutos, - Kim Yong-namo žodžius cituoja "The Financial Times". - Tačiau dėl branduolinių medžiagų mūsų politikos praeitis, dabartis ir ateitis tokia, kad niekada neleistume (atlikti) tokių pervedimų "al Qaeda" ar kam nors kitam. Niekada".

"Norime Korėjos pusiasalio be branduolinių (ginklų) ir neketiname įsitraukti į branduolinio ginklavimosi varžybas su kaimyninėmis šalimis", - sakė Kim Yong-namas.

"Vienintelė priežastis, dėl kurios kuriame branduolinius ginklus, yra Amerikos atgrasinimas nuo išankstinio smūgio", - sakė prezidento pavaduotojas.

"Galiausiai mes buvome nurodyti kaip tokio smūgio taikinys ir esame pretekstas naujos kartos JAV branduoliniams ginklams kurti. Mes nenorime patirti Irako likimo", - pridūrė jis.