Iš viso policija paleido jau penkis iš dešimties per balandžio 19 dienos operaciją sulaikytų asmenų. Kitiems penkiems įtariamiesiems iki ketvirtadienio buvo pratęstas kardomasis kalinimas.

"Du iš praėjusį pirmadienį suimtų asmenų buvo paleisti už užstatą ir turės atvykti į policiją birželio 7 dieną", - sakė Mančesterio policijos nuovados atstovas spaudai.

Šiaurės Anglijoje per virtinę antiteroristinių reidų, kuriuose dalyvavo iš viso 400 policijos pareigūnų, praėjusį pirmadienį buvo suimta dešimt įtariamųjų.

Šie asmenys, kurie, vietos žiniasklaidos teigimu, yra Irako kurdai bei išeiviai iš Šiaurės Afrikos šalių, buvo sulaikyti įtarus, jog "ketina surengti, įvykdyti ar išprovokuoti terorizmo aktus".

Jų areštas paskatino laikraščių spėliones, kad praėjusį šeštadienį "Manchester United" stadione "Old Trafford" per šios ekipos rungtynes su "Liverpool" buvo planuojamas teroristinis išpuolis, nes keli įtariamieji buvo įsigiję bilietus į šį mačą.

Nei policija, nei vyriausybė, nei pats klubas nepatvirtino, kad minėtas stadionas buvo pasirinktas teroristinės atakos taikiniu, bet pareigūnai vis tiek sustiprino saugumą per šių komandų susitikimą, kuris praėjo be incidentų.