„Popiežiaus Jono Pauliaus II beatifikavimo ceremonija tikrai bus nemokama, todėl nebus jokių bilietų“, – pabrėžė Vatikano atstovai.

Italų ir Bažnyčios valdžia tikisi, kad į 2005-aisiais mirusio Jono Pauliaus II paskelbimo palaimintuoju ceremoniją susirinks apie milijonas žmonių.

Šv. Petro aikštėje vyksianti ceremonija yra dalis iš tris dienas truksiančių renginių. Ji primins šio charizmatiškojo popiežiaus laidotuves, tapusias didžiausio dėmesio naujajame amžiuje susilaukusiu įvykiu.

Medinis popiežiaus karstas bus iškeltas iš kapo vienoje šv. Petro bazilikos kriptų.

Po beatifikavimo mišių aikštėje, karstas bus nuneštas prie pagrindinio altoriaus bazilikoje. Vatikano atstovai pranešė, kad uždaras karstas stovės ten kurį laiką, kad tikintieji galėtų jį aplankyti.

Beatifikavimo ceremonijos išvakarėse prie Romos Didžiojo cirko (Circus Maximus) bus meldžiamasi vigilija. Gegužės 2-ąją Šv. Petro aikštėje laikomos Padėkos Mišios.

Kad žmogus būtų beatifikuotas, Bažnyčia turi pripažinti, kad jis yra padaręs stebuklą. Tikima, 49-erių prancūzų vienuolė stebuklingai išgijo nuo Parkinsono ligos po to, kai mirus Jonui Pauliui II, ji su kitomis vienuolėmis ilgai meldėsi popiežiui.

Kad Jonas Paulius II taptų šventuoju, Bažnyčia turi patvirtinti, jog įvyko antrasis stebuklas po beatifikavimo ceremonijos.