Kaip antradienį rašo vietos laikraštis "Kaskad", praėjusį savaitgalį Kaliningrado srityje viešėjusiam V.Žirinovskiui šį kartą nepatiko miesto pavadinimas. "Jis kažkoks kvailas - Kaliningradas. Kalininas Michailas Ivanovičius, kokia mums ir jums iš jo nauda buvo", - retoriškai klausė RLDP lyderis.

Jo nuomone, tinkamiausias pavadinimas labiausiai į vakarus nutolusiam apskrities centrui būtų Baltijskas. "Žodis geras, - savo pasiūlymą motyvavo V.Žirinovskis, pridurdamas, kad jo žmona, beje, taip pat gimė Kaliningrade.

"Galite patikrinti įrašus. 1947 metų liepos 23 dieną Kaliningrade gimė Galina Aleksandrovna Lebedeva", - tvirtino jis.

Viešėdamas Kaliningrade, Valstybės Dūmos pirmininko pavaduotojas taip pat išsakė savo nuomonę dėl daugpatystės ir tos pačios lyties žmonių santuokų įteisinimo. "Kiekvienais metais Rusijoje gimsta 300 000 nesantuokinių vaikų. Mano siūlomo daugpatystės įstatymo dėka jie visi gimtų santuokoje. Kad jie žinotų, kas yra jų tėvas", - mano V.Žirinovskis.

"Tačiau mūsų darbininkų ir valstiečių parlamentas prie šios problemos dar nepriėjo. Prieis galbūt per 20 metų. Aš norėjau pagreitinti procesą, tačiau tai tas pats, kaip ir su tos pačios lyties atstovų meile. Pavyzdžiui, Europoje vienos lyties atstovų santuokos yra leidžiamos, o mūsų šalyje - dar ne. Vadinasi, Rusija atsilieka 30 metų", - pažymėjo V.Žirinovskis.