„Rusija turėjo užtektinai žemių ir jai nereikėjo savęs ginti“, - sakė V. Putinas, praneša dienraštis „Helsingin Sanomat“.

„Helsingin Sanomat” žurnalistai turėjo galimybę Osle susipažinti su Norvegijos dienraščio „Aftenposten“ turimais „WikiLeaks“ dokumentais.

Pirmasis prezidentų V. Putino ir T. Halonen susitikimas įvyko 2000 m. birželio 7 d. Susitikimo turinys iš karto tapo žinomas JAV diplomatams.

„V. Putinas siaubingai norėjo įvertinti T. Halonen“, – rašė JAV ambasadorius Suomijoje Ericas Edelmansas savo 2000 m. birželio 12 d. ataskaitoje. – Kartais jų pokalbis priminė dviejų advokatų pokalbį“.

Tą patį vakarą E. Edelmanas gavo iš prezidento kanceliarijos viršininko Jakko Kalelo pranešimą apie padėtį Maskvoje.

Pasak J. Kalelo, per susitikimą su V. Putinu T. Halonen išliko savimi, į ką V. Putinas atsakė: „Tu - labai pavojinga moteris“.

Nors V. Putinas ir sakė, kad Sovietų Sąjungos įvykdytas užpuolimas buvo klaida, to, kas padaryta, jau nebesugrąžinsi ir Rusijos- Suomijos sienos pakeisti yra neįmanoma.

T. Halonen teigė, kad nesiūlys iš naujo svarstyti Karelijos klausimo. Suomijos rinkėjai žinojo apie tai, kai už ją balsavo. Taip pat T. Halonen teigė, kad negali sukliudyti kitiems suomiams reikšti savo nuomonę.