Savo kalboje per susitikimą su laikraščių redaktoriais ir leidėjais prezidentas respublikonas, negailėdamas griežtų žodžių, paragino šios islamo respublikos vadovybę paisyti JAV ir Europos šalių reikalavimo atsisakyti branduolinių ginklų kūrimo programos.

"Taikai ir stabilumui Artimuosiuose Rytuose iškiltų didžiausia grėsmė, jei jie susikurtų branduolinį ginklą, ypač turint galvoje tai, kad jų atvirai deklaruotas tikslas yra Izraelio sunaikinimas", - sakė G.W.Bushas, atsakydamas į klausimą apie tarptautinį bendradarbiavimą kovojant su smogikų išpuolių grėsme.

"Branduolinio ginklo kūrimas Irane netoleruotinas. Ir programa netoleruotina. Nes priešingu atveju prieš juos bus imtasi veiksmų ir visų pirma per Jungtines Tautas", - sakė prezidentas.

Jungtinės Valstijos kaltina Iraną, kad šis branduoline programa dangsto neteisėtą branduolinių ginklų gamybą. Tuo tarpu Teheranas teigia, kad branduolinę programą vykdo tik taikiais tikslais - elektros energijos gamybai, ir ji nepritaikyta ginklams gaminti.

Vašingtone griežtosios linijos šalininkai reikalauja, kad Jungtinės Tautos paskelbtų sankcijas šiai islamo respublikai.