Vasario 12 d. Alžyre numatoma surengti manifestaciją, kurios dalyviai reikalaus pakeisti valdantįjį režimą. Šią manifestaciją organizuoja Nacionalinis susivienijimas už permainas ir demokratiją. Į susivienijimą įeina keli stambūs opoziciniai judėjimai ir nemaža grupė visuomeninių organizacijų aktyvistų.

Nacionalinis susivienijimas už permainas ir demokratiją buvo sukurtas praėjusią savaitę, netrukus po to, kai Alžyre sausio pradžioje nuvilnijo masiniai gyventojų neramumai dėl pagrindinių maisto prekių pabranginimo. Per neramumus tuomet žuvo penki žmonės, 800 sužeista. Liaudies pyktį tąsyk pavyko prislopinti vyriausybės pažadais subsidijuoti maisto prekių krepšelį ir užkirsti kelią produktų kainų kilimui.

Vidaus reikalų ministras pavadino "nepagrįstu" situacijos Alžyre sulyginimu su padėtimi Tunise, kur šį mėnesį, neatlaikęs gyventojų įtūžio dėl pabrangusių maisto produktų, šalies prezidentas buvo priverstas bėgti iš šalies, o jo režimas subyrėjo.

Pasak Alžyro vidaus reikalų ministro, Alžyre "kita situacija, šalies ekonomika pastebimai auga, neblogi rodikliai fiksuojami švietimo, sveikatos apsaugos, būsto srityse".