Susisiekimo ministras Žanas Klodas Geso (Jean-Claude Gayssot) sakė, kad skrydžiai tikriausiai bus atnaujinti, bet tik ištyrus dvi "juodąsias dėžes", rastas katastrofos vietoje.

"Tai gali užtrukti dvi ar tris dienas. Negaliu pasakyti, ar nuspręsime šįvakar", radijui "Europe 1" sakė ministras. "Nenoriu jokios rizikos. Skrydžiai bus atnaujinti tik esant visoms būtinoms garantijoms", pridūrė jis.

Į Niujorką skridęs užsakytas "Air France" "Concorde" nukrito po pakilimo iš Paryžiaus Šarlio de Golio (Charles de Gaulle) oro uosto praėjus kelioms minutėms. Žuvo visi 109 keleiviai ir įgulos nariai bei 4 ant žemės buvę žmonės. "Air France", kuri savo iniciatyva sustabdė du trečiadienio "Concorde" skrydžius, patvirtino, jog vienas nukritusio lėktuvo variklių užsidegė.

Viršgarsiniam lėktuvui kylant, už jo nusidriekė liepsnų liežuviai, be to, jis užkliudė viešbutį Goneso mieste, esančiame 6 km į pietvakarius nuo oro uosto. Tarp 100 lėktuvu skridusių keleivių 96 buvo pasiturintys vokiečių turistai, vykę į kruizą Karibų jūroje.

Vokietijos susisiekimo ministras Reinhatas Klimtas ( Reinhard Klimmt), trečiadienį atvykęs nelaimės vietą, Vokietijos televizijai sakė, kad prancūzų pareigūnai avarijos priežastimi įvardijo variklio gedimą.

Vokietijos kancleris Gerhardas Šrėderis (Gerhard Schroeder) pasaulinėje parodoje "Expo" Hanoveryje dalyvavo atminimo pamaldose, o aukų giminaičiai trečiadienį turi atvykti į Paryžių. Antradienio katastrofa buvo pirmasis anglų ir prancūzų sukurto "Concorde" - prestižo simbolio - sudužimas.