Vestminsterio rūmuose Lordų rūmų nariams buvo paklotos lovos, o miegamieji paskirstyti pagal lytį ir politinę partiją. Taip pat visą naktį dalinta nemokama arbata ir sausainiai.

Diskusijos dėl siūlomo referendumo, kuriame būtų sprendžiama dėl balsavimo sistemos keitimo, prasidėjo pirmadienio pavakarę ir tęsėsi visą naktį. Tvirtinama, kad posėdis buvo vienas ilgiausių istorijoje.

72 metų Davidas Steelas teigė, kad per 13 darbo Lordų rūmuose metų jam niekada neteko posėdžiauti visą naktį. Anot jo, daugumai tai sudarytų sunkumų.

„Turite prisiminti mūsų amžių“, – BBC radijui teigė liberaldemokratas, pridurdamas, kad jis atitinka amžiaus vidurkį aukštesniuosiuose rūmuose.

„Yra daugybė labai senų žmonių. Nežinau, kaip jie ištvers visos nakties posėdį“, – pridūrė jis.

Nors visą naktį trunkantys debatai – reguliariai pasitaikantis reiškinys žemesniuosiuose parlamento – Bendruomenių – rūmuose, tačiau tai retas atvejis Lordų rūmuose.

Lordų rūmus sudaro apie 750 narių, dauguma jų – vyresnio amžiaus, nes rūmų nariais dažnai skiriami daug gyvenimiškos patirties turintys žmonės, galintys pritaikyti ją šalies valdyme.