Pasak jos, dauguma turizmo kompleksų ir viešbučių Tunise yra atokiau nuo gyvenamųjų rajonų Hamameto ir Suso kurortuose.

"Turizmo operatoriai palaiko ryšį su savo partneriais Tunise. Lig šiol gaunama informacija apie padėtį kurortuose yra teigiama", - sakė I.Tiurina.

"Mūsų turistai ramiai ilsisi viešbučiuose; skundų kol kas negauta", - tęsė ji.

I.Tiurina patvirtino, kad užsienio operatoriai nusprendė evakuoti savo turistus. "Mano žiniomis britų turizmo operatorius "Thomas Cook" išvežė dalį turistų, o vokiečių bendrovė nesuspėjo, nes neveikia nė vienas oro uostas, taip pat ir Monastyre, į kurį skraidinami ir rusų turistai", - paaiškino ji.

Prireikus, anot I.Tiurinos, būtų visai nesunku rusų turistus išgabenti. "Ten dabar yra apie 200 rusų turistų, daugiausia pensininkų, jos išvežti nebus suku, nes reguliariai skraido oro bendrovės "Transaero" lėktuvai. Artimiausias reisas iš Maskvos - sekmadienį", - pažymėjo ji.

Šios bendrovės atstovas sakė, jog šiuo metu Tuniso oro erdvė yra uždaryta. Sprendimas dėl sekmadieninio reiso lėktuvu "Boeing-737-400", kuriame telpa 140 keleivių, bus priimtas tą dieną, priklausomai nuo konkrečios padėties ir Rusijos URM bei Transporto ministerijos rekomendacijų.