Šį sprendimą Šventasis Tėvas priėmė dėl Jono Pauliaus II "įspūdingos šventumo reputacijos... gyvenime, mirtyje ir po mirties", sakoma Vatikano pranešime.

Katalikų Bažnyčios vadovas penktadienį savo dekrete paskelbė, kad vienos prancūzų vienuolės išgijimas nuo Parkinsono ligos iš tikrųjų buvo stebuklas, atveriantis kelią į Jono Pauliaus II beatifikaciją.

Anksčiau šią savaitę Vatikano Šventųjų skelbimo kongregacija informavo pripažinusi pirmąjį lenko popiežiaus padarytą stebuklą.

Bažnyčios pareigūnai pareiškė, kad 48 metų prancūzų vienuolė Marie Simon-Pierre, sirgusi Parkinsono liga, stebuklingai pasveiko užtarus Jonui Pauliui II.

Popiežius, kuris mirė 2005 metų balandžio 2 dieną būdamas 84-erių, taip pat sirgo šia liga.

M.Simon-Pierre teigė, kad jos liga negrįžtamai pasitraukė praėjus dviem mėnesiams po Jono Pauliaus II mirties, kai ji jam pasimeldė kartu su kitomis vienuolėmis.

Bažnyčios paskirti gydytojai pripažino, kad medicina negali paaiškinti šio išgijimo priežasčių, nors pernai buvo kilę kai kurių abejonių dėl šio stebuklo tikrumo.

Numatoma, kad į gegužės 1 dieną Vatikane vyksiančią ceremoniją susirinks šimtai tūkstančių maldininkų, siekiančių pagerbti vieną iš populiariausių visų laikų popiežių.

Jei bus patvirtintas antras Jono Pauliau II padarytas stebuklas, jis galės būti paskelbtas šventuoju.

Per šio popiežiaus laidotuves 2005 metų balandžio 8 dieną maldininkų minia skandavo "santo subito" ("šventuoju nedelsiant").

2005 metų gegužę, praėjus mėnesiui po Jono Pauliaus II mirties, Benediktas XVI paspartino savo pirmtako kanonizacijos procesą, paskelbęs, jog neprivalu laikytis Bažnyčios taisyklės, jog ši procedūra pradedama ne anksčiau nei penkeri metai po kandidato mirties.