Vestuvių dieną, balandžio 29-ąją, ir dar kitą vakarą planuojama dviem valandom prailginti barų ir aludžių, kurios paprastai užsidaro 23 val., darbo laiką.

Ministrų kabinetas ketina pasinaudoti vidaus reikalų sekretoriui suteiktomis galiomis "išskirtinėms tarptautinės, nacionalinės ar vietinės reikšmės progomis" prailginti aludžių darbo valandas, sakė nusikaltimų prevencijos ministras James'as Brokenshire'as kalbėdamas parlamente.

Pasiūlymą pateikusi Vidaus reikalų ministerija dvi savaites laukia visuomenės nuomonės šiuo klausimu.

Siūloma leisti prekybą alkoholiu aludėse ir klubuose iki 1 val., taip pat dviem valandomis pratęsti leidimą groti gyvą muziką viešai, ją leisti, šokti ir rodyti filmus.

"Karališkos vestuvės yra tautos šventė ir mes norime, kad visi joje galėtų dalyvauti", - sakė J.Brokenshire'as.

"Suprantame, kad žmonės gali norėti šia svarbia proga ilgiau švęsti, todėl planuojame leisti aludėms, barams, bendruomenės ir gyvenviečių centrams bei kitoms licencijas prekybai alkoholiu turinčioms vietoms dirbti ilgiau", - paaiškino jis.

Britanijos alaus ir aludžių asociacijos vadovė Brigid Simmonds džiaugsmingai sutiko tokius vyriausybės planus.

"Labai gerai, kad vyriausybė supranta, jog tai puiki galimybė mums visiems susirinkti aludėse ir atšvęsti šį tautai svarbų įvykį", - sakė ji.
"Turint galvoje šiuolaikinį televizijos lygį, gerą maistą ir svetingumą, aludės tikrai atsidurs karališkųjų vestuvių iškilmių centre ir bus puiki vieta šią dieną atšvęsti", - sakė vadovė.

Tačiau prailgintos prekybos alkoholiu leidimas įsigalios tik Anglijoje ir Velse, nes Škotija ir Šiaurės Airija turi kitus prekybą alkoholiu reguliuojančius įstatymus.

Princas Williamas, antrasis eilėje į Didžiosios Britanijos sostą, ir K.Middleton apie savo sužadėtuves pranešė praėjusį lapkritį, po daugiau nei septynerius metus trukusios dar universitete prasidėjusios judviejų draugystės.

Londono Vestminsterio abatijoje vyksianti santuokos ceremonija turėtų būti iškilmingiausia nuo 1981 metų, kai tuokėsi Williamo tėvai princas Charlesas ir ledi Diana Spencer.
Ateinanti balandžio 29-oji visoje karalystėje paskelbta išeigine.

Ministras pirmininkas Davidas Cameronas trečiadienį parlamente pareiškė, kad pasistengs, jog vestuvių dieną žmonėms būtų leista užtverti gatves ir švęsti jose.