"KJL vyriausiojo štabo atstovai apsilankė Šiaurės ir Ramiojo vandenyno laivynuose, kur nagrinėjo sąlygas dislokuoti karo laivus "Mistral", - sakė agentūros pašnekovas.

Pasak jo, komisijos nariai, apsilankę Vladivostoke, pranešė, kad pirmasis karo laivas "Mistral" gali bazuotis Ramiojo vandenyno laivyno pagrindinėje bazėje tik atlikus kompleksą darbų atitinkamai infrastruktūrai parengti.

Drauge KJL vyriausiojo štabo atstovas pripažino, kad šiems karo laivams Vladivostoke ir Severomorske reikės ne tik specialių pirsų, bet ir užtikrinti jų gynybą nuo kitų laivų ir orlaivių, o tam reikės apsaugos laivų - fregatų ir korvečių.

KJL vyriausiojo štabo atstovas taip pat pranešė, kad antrasis desantinis karo laivas, iš kurio galės kilti ir į kurį galės tūpti sraigtasparniai, įeis į Šiaurės laivyno sudėtį.

"Šie laivai bus naudojami desanto, taikos palaikymo ir gelbėjimo operacijoms. Be to, jie gali būti naudojami kovai su piratais Indijos vandenyne", - pažymėjo agentūros pašnekovas.

Tuo tarpu, agentūros šaltinių duomenimis, vienintelis Šiaurės laivyno orlaiviams skirtas kreiseris "Admiral Kuznecov" priverstas stovėti prie statyklos pirso netoli Murmansko, nes kitos numatytos vietos neturi. Kol kas nėra specialių pirsų desantiniam karo laivui ir Tolimuosiuose Rytuose.

Rusija ir Prancūzija paskelbė gruodžio 24 dieną, kad sudarytas susitarimas pastatyti du "Mistral" tipo desantinius laivus-dokus San Nazere Prancūzijoje ir du pagal licenciją Rusijoje.