Per paskutiniąsias dvejas Velykas nuo Parkinsono ligos kenčiantis pontifikas akivaizdžiai grūmėsi su kūno negale, nors Vatikano hierarchai ir mėgino apriboti jo dalyvavimą panašiuose renginiuose, kad šis patausotų energiją.

Tačiau monsinjoras Piero Marini (Pjeras Marinis) - Vatikano dvasininkas, atsakingas už visus liturginius Jono Pauliaus II įsipareigojimus - sako, kad popiežius dar sykį mėgins visaverčiai dalyvauti visuose Velykų savaitės renginiuose. Jie prasidės Verbų sekmadienio mišiomis ir baigsis tik kitą sekmadienį, Pirmąją Velykų dieną, kuri šiemet bus balandžio 11-oji.

Pastaruosius dvejus metus per tradicinę kojų mazgojimo ceremoniją Jonas Paulius II, kuriam gegužę sueis 84-eri, sėdėdavo. Vietoj jo kojas keliolikai kunigų simboliškai mazgodavo kardinolas. Kojų mazgojimas - pagrindinis Didžiojo ketvirtadienio mišių akcentas, krikščionims primenantis Paskutiniąją vakarienę, prieš kurią Kristus plovė kojas dvylikai savo mokinių.

Pernai Didžiojo ketvirtadienio mišias popiežius šventė sėdėdamas specialioje ratukinėje kėdėje, kuria jį buvo galima pakelti iki altoriaus, kad nereikėtų stotis.

Pasak P.Marini, Jonas Paulius II kaip visuomet vadovaus Šv. Petro aikštėje vyksiančioms Didžiojo penktadienio mišioms, o vėliau - ir sunkiam Kryžiaus keliui, kuris baigsis ant kalvos, žvelgiančios į Romos Koliziejų. Tą dieną viso pasaulio katalikai apmąstys Jėzaus nukryžiavimą.

Susikaupimas tęsis visą šeštadienį; Velykų sekmadienio išvakarėse bus aukojamos Velyknakčio vigilijos mišios. Išaušus dienai, popiežius perskaitys tradicinį kreipimąsi į viso pasaulio katalikus "Miestui ir pasauliui" (Urbi et Orbi).

Velykos, arba Kristaus Prisikėlimo šventė - pati iškilmingiausia visų krikščioniškųjų bažnyčių liturgijoje.