Tai reiškia, kad neseniai G.W.Bushui iškelti kaltinimai, jog jis nesugebėjo tinkamai vadovauti karui su terorizmu, tik nežymiai pakenkė jo populiarumui. Pew Research Center atlikta apklausa, rodo, kad prieš lapkričio 2 dienos rinkimus J.Kerry, gavęs 47 proc. paramą, vos lenkia 46 proc. paramos gavusį G.W.Bushą. Kovo viduryje, J.Kerry populiarumas siekė 52 proc. ir jis daugiau lenkė 43 proc. paramos gavusį G.W.Bushą.

Tyrimo rezultatai rodo, kad 53 proc. amerikiečių mano, kad dabartinis prezidentas gali apginti šalį nuo teroristų išpuolių, tačiau tik 29 proc. mano tą patį apie J.Kerry. Kovo viduryje jų santykis atitinkamai buvo 57 ir 32 procentais.

49 proc. amerikiečių taip pat yra labiau įsitikinę, kad G.W.Bushas priims teisingus sprendimus Irake, 37 proc. - kad J.Kerry.

Pew tyrimų centras kovo 22-28 dienomis apklausė 1 501 amerikietį.

Šeštadienį paskelbta žurnalo "Newsweek" apklausa parodė, kad šią savaitę pritarimas G.W.Busho politikai terorizmo atžvilgiu sumažėjo nuo 65 iki 57 procentų, kai buvęs Baltųjų rūmų patarėjas kovai su terorizmu Richardas Clarke'as (Riočardas Klarkas) sukritikavo tai, kaip G.W.Bushas sprendė terorizmo problemas iki 2001 metų rugsėjo 11-sios išpuolių.

Praėjusią savaitę išleistoje knygoje bei interviu žiniasklaidai R.Clarke'as kaltino G.W.Busho administraciją, jog ji rimtai neįvertino "al Qaeda" keliamos grėsmės, nes jos dėmesį buvo prikaustęs Irakas.