Daug kas tikisi, kad ateinančiuose parlamento rinkimuose, kurie numatyti 2006 metais, R.Prodi kaip vidurio kairiųjų partijų koalicijos "Alyvmedis" lyderis mes iššūkį dabartiniam ministrui pirmininkui Silvio Berlusconi (Silvijui Berluskoniui).

"Alyvmedžio" vyriauysybė tikrai nebūtų nei parėmusi, nei sutikusi dalyvauti Irako kare, - laiške laikraščiui "Corriere della Sera" rašo R.Prodi. - Kadangi tai karas, o ne taikdariška operacija. Karas, kuris, kaip žinome, tęsiasi pareikalaudamas gyvybių. Mes, italai, nepamiršome Nasirijos aukų".

Praėjusių metų lapkričio 12 d. Pietų Irako Nasirijos mieste sprogus bombai, žuvo septyniolika ir buvo sužeista dvidešimt italų karabinierių. Šis išpuolis taip pat nusinešė dviejų italų civilių ir 28 irakiečių gyvybes.

S.Berlusconi centro dešiniųjų vyriausybė aktyviai rėmė JAV vadovaujamą invaziją į Iraką. Nepaisydama masinio rinkėjų pasipriešinimo, dalyvauti pokario operacijose į šią šalį Roma pasiuntė tris tūkstančius karių.

Penktadienį ministras pirmininkas S. Berlusconi paskelbė neturįs planų aplankyti Irake tarnaujančius italų karius, kurie, pasak jo, "visi savanoriai ir kur kas geriau apmokami, negu būtų (gavę) pasilikdami Italijoje".