Bugarachas, kuriame gyvena vos 189 žmonės, yra ramus žemdirbių kaimelis pietrytiniame Prancūzijos Aude regione. Jis įsikūręs Pic de Bugarach kalno, kuris yra aukščiausias Corbières vynuogynų regiono kalnas, papėdėje.

Tačiau paskutinius kelis mėnesius į kaimą plūsta grupės ezoterikos mylėtojų, manančių, kad kalne slapstosi ateiviai. Jie tiki, kad nežemiškų civilizacijų atstovai tūno didžiulėje įduboje už uolos ir laukia pasaulio pabaigos. Kai ji ateis, jie išskris iš Žemės, su savimi pasiėmę kelis žmones.

Nemažai žmonių tiki, kad pasaulio pabaiga ateis 2012 m. gruodžio 21 d. – būtent šia data baigiasi senovės majų kalendorius, ir pranašaujama, kad žmonijos civilizacija baigsis. Kai kurie žmonės tiki, kad civilizacija išnyks 2012 m. gruodžio 12 d. Jie mano, kad Pic de Bugarach yra vienas iš kelių šventųjų kalnų, kurių nepalies kataklizmai.

„Tai visai nejuokinga“, – leidiniui „The Daily Telegraph“ pasakė kaimelio meras Jeanas-Pierre‘as Delord‘as.

„Jei rytoj čia atvyks 10 tūkst. žmonių, mūsų kaimelis, kuriame mažiau nei 200 gyventojų, nesusitvarkys su tokiu antplūdžiu. Aš įspėjau regiono vadovybę ir noriu, kad, prireikus, 2012 m. gruodžio mėn. būtų pasirengusi atvykti kariuomenė.“

Bugarachas

J. Delordas pasakė, kad jau 10 metų į jo kaimą atvyksta žmonės, ieškantys ateivių, nes vienas vietos gyventojas, kuris jau dabar miręs, leidinyje „UFO Review“ paskelbė pranešimą apie ateivius. „Jis parašė, kad matė ateivius ir girdėjo jų erdvėlaivio garsą po kalnu“, – sako meras.

Internete pasirodė daugybė pranešimų apie tai, kad velionis Prancūzijos prezidentas François Mitterrandas buvo atgabentas ant viršukalnės sraigtasparniu, nes norėjo savo akimis pamatyti ateivius, be to, kalbama, kad šiose vietovėse kažkokius paslaptingus kasinėjimus vykdė naciai, o vėliau Izraelo slaptoji tarnyba „Mossad“.

Manoma, kad apsilankymas Pic de Bugarach įkvėpė režisierių Steveną Spielbergą sukurti filmą „Artimi trečiojo laipsnio kontaktai“ („Close Encounters of the Third Kind“), nors filme vaizduojamas Velnio bokštas, esantis Vajomingo valstijo(je (JAV).

Be to, ši vieta įkvėpė ir rašytojo Jules’o Verne’o knygą „Kelionė į Žemės centrą“.