Faludžios miesto gyventojai pasakoja, kad kelyje, kuriuo važiavo JAV karinė vilkstinė, naktį sprogo mina, o per po to kilusį susišaudymą tarp pasipriešinimo kovotojų ir amerikiečių karių žuvo du kariškiai ir dar du amerikiečiai civiliai buvo sužeisti. Užpuolikai, šiais duomenimis, apšaudė JAV karių grupę iš nešiojamų prieštankinių pabūklų ir minosvaidžių. Užpuolikams atsitraukus, kareiviai per jų paiešką nušovė du automobiliu važiavusius irakiečius.

JAV kariniai šaltiniai teigia, kad mina sprogo naktį. Per sprogimą buvo sužeisti du kareiviai ir sunaikinta jų transporto priemonė. Be to, per susišaudymą Faludžios mieste žuvo du civiliai ir dar du asmenys. Civiliai, anot liudininkų, pateko į kryžminę ugnį tarp maištininkų ir JAV karių. Incidento vietoje, maždaug už 50 kilometrų į vakarus nuo Bagdado, buvo apgriauti keli namai ir sudegė lengvasis sunkvežimis bei autobusas.

Faludžioje pasipriešinimas JAV pajėgoms neatslūgsta nuo pat invazijos pradžios.

Be to, naktį į trečiadienį Irako sostinėje Bagdade raketomis buvo apšaudytas "Sheraton" viešbutis ir pagrindinis JAV okupacinės administracijos kompleksas. Pastarajame sužeistas vienas rangovas užsienietis. Į "Sheraton" pataikiusi raketa didesnės žalos nepadarė - ji šeštame aukšte pataikė į ventiliacijos kanalą ir nuo sprogimo išdužo aplinkinių kambarių langai.

"Sheraton" ir netoliese esančiame "Palestine" viešbučiuose gyvena daugiausia užsieniečiai.