"NATO veiksmų logika neatitinka dabartinio Rusijos ir NATO bendradarbiavimo dvasios ir kurso, o ypač ji nesuderinama su Romos susitikimu, kuris buvo skirtas stabilumui, numatymui ir abipusiam pasitikėjimui skatinti, - sakė A. Jakovenka. - Nagrinėjame šį NATO šalių sprendimą - ypač tai, ar jis suderinamas su Rusijos ir NATO pagrindiniu aktu bei pakeistąja įprastinės ginkluotės Europoje (CFE) sutartimi".

"NATO nedideliu atstumu nuo Rusijos sienų ketina dislokuoti karinius kontingentus, įskaitant kovinius lėktuvus ir priešraketinę gynybą, - sakė diplomatas. - Šie planai neabejotinai kelia grėsmę Rusijos saugumui. Teiginiai, kad tai - dalis kovos su terorizmu, yra visiškai neįtikinami. Apgailėtina, kad NATO narės, priimdamos šį sprendimą, realistiškai neįvertino padėties regione. Tiesioginė teroro grėsmė regione nekyla, be kita ko, dėl beprecedenčių pastangų mažinti Rusijos ir kitų šalių karinį potencialą", - pabrėžė Rusijos diplomatas.

"NATO, siekdama apsaugoti savo nares, vadovaujasi savo vidaus taisyklėmis. Kadangi Aljansas mano, kad regione jam būtini papildomi kontingentai, Rusija, jei būtina, gali į tai atsakyti adekvačiai. Rusija svarsto apie atsakomąjį veiksmą", - pažymėjo A. Jakovenka.