Šimtai Afganistano kariškių su šalmais, automatais AK-47, kulkosvaidžiais ir granatsvaidžiais sulipo į transporto lėktuvus, priklausančius regione dislokuotoms Britanijos ir JAV pajėgoms, ir išskrido iš Kabulo vykdyti savo pirmosios didesnio masto užduoties.

Įtakingo vietos gubernatoriaus Ismailo Khano (Ismailo Chano), kuriam pirmadienį pavyko susigrąžinti Herato kontrolę ir išvyti iš jo H.Karzai lojalaus generolo Zahiro Nayebzados (Zahiro Naibzados) šalininkus, atstovas iš pradžių sakė, kad kariuomenė mieste nereikalinga.

Vėliau, tiesa, jis pareiškė, kad "jei šito reikia vyriausybei ir jei tai naudinga regionui, tuomet tai nekelia jokių problemų. Khanas taip pat neįžvelgia čia problemos".

Sekmadienį Zahiras Nayebzada buvo apkaltintas nužudęs I.Khano sūnų - aviacijos ministrą H.Karzai vyriausybėje. Generolas pareiškė, jog tai buvo savigyna ir savo ruožtu apkaltino I.Khaną mėginus užgrobti vadovavimą jam ištikimam junginiui, kad galėtų kontroliuoti miestą.

Po šio kivirčo kilusiuose I.Khano kariuomenės ir Z.Nayebzados šalininkų susirėmimuose žuvo daugiau kaip 100 žmonių, tarp jų ir taikių gyventojų.

Susirėmimai dar kartą patvirtino abejones dėl JAV ir Didžiosios Britanijos remiamo H.Karzai valdžios už Kabulo ribų ir perspektyvų, jog karo nualintoje šalyje, kur birželį turi įvykti rinkimai, įsivyraus stabilumas.