Interviu televizijos kompanijai CBS, kurio ištraukos JAV buvo parodytos šeštadienį, R.Clarkas pareiškė: "Aš pasipiktinęs, kad prezidentas bandymą būti perrinktam motyvuoja dideliais nuopelnais kovai su terorizmu".

"Jis (Bushas) ignoravo terorizmą keletą mėnesių, kai mes galbūt būtume galėję padaryti kažką, kas būtų padėję išvengti rugsėjo 11-osios", - sakė buvęs Amerikos prezidento padėjėjas.

Pasak R.Clarko, pirmaisiais mėnesiais, atėjus į Baltuosius rūmus, G.W.Busho ir jo artimiausios aplinkos apskritai nedomino kova su "al Qaeda", jie buvo sutelkę dėmesį vien į tradicinius "šaltojo karo" laikų klausimus, tokius, kaip, tarkim, priešraketinė gynyba.

Buvęs padėjėjas taip pat papasakojo, jog apie ketinimą smogti Irakui prezidentas ir jo komanda pradėjo kalbėti tuoj po teroro aktų Niujorke ir Vašingtone. Aktyviausi tokio smūgio šalininkai buvo pats Baltųjų rūmų šeimininkas, taip pat gynybos sekretorius Donaldas Rumsfeldas (Donaldas Ramsfeldas) ir jo pirmasis pavaduotojas Paulas Wolfowitzas (Polas Vulfovicas).

Pasak R.Clarko, tuomet P.Wolfowitzas jam tiesiai pareiškęs, kad vietoj "al Qaeda" ir Osamos bin Ladeno JAV turės užsiimti Iraku.

"Mums nereikia domėtis "al Qaeda". Kodėl mes kalbame apie šį nereikšmingą vaikiną? Reikia kalbėti apie Irako terorizmą prieš JAV", - pacitavo R.Clarkas pirmojo pavaduotojo žodžius.

Visą buvusio prezidento padėjėjo interviu televizijos kanalas parodys sekmadienį vakare.