"Nemanau, kad šiandien NATO būtų naudinga komplikuoti situaciją prie Rusijos sienų, kadangi mūsų veiksmai gali būti adekvatūs", - pabrėžė generolas.

"Dabar, kai Rusija ir NATO bendradarbiauja politinėje ir karinėje srityje, reikia ieškoti atitinkamų sąveikos formų, o ne demonstruoti savo jėgą, tuo labiau ten, kur tai daryti nėra jokio reikalo, - pareiškė J.Balujevskis. - Nenorėtume, kad mes visą laiką vieni kitiems įrodinėtume, kas galingesnis ir stipresnis".

Generolas patvirtino, kad "NATO iš anksto oficialiai informavo Rusiją apie tolimojo radiolokacinio aptikimo lėktuvo AWACS demonstracinį skrydį virš Baltijos šalių". "Rusijos kariškiai netgi pasiūlė, kad mūsų atstovui būtų leista jame dalyvauti, bet šis pasiūlymas buvo mandagiai atmestas", - pažymėjo J.Balujevskis.

Pasak jo, atsakydamas į NATO veiksmus, po paros analogiško tipo Rusijos lėktuvas atliko skrydį virš Baltijos jūros neutralių vandenų.

Kaip jau buvo pranešta, nuo balandžio 2 d. NATO kariniai lėktuvai pradės saugoti Lietuvos, Latvijos ir Estijos oro erdvę.