„Kad būtų galima užkirsti kelią galimai agresijai iš Gruzijos, netoli Pietų Osetijos sostinės išskleistas reaktyvinės artilerijos atskirasis gvardijos divizionas, apginkluotas "Smerč" tipo reaktyvinės salvinės ugnies sistemomis", - sakė agentūros pašnekovas.

Pasak jo, artilerijos divizionas visiškai pasirengęs kovai. Jo personalas sukomplektuotas iš karių, tarnaujančių pagal sutartis, turinčių tarnybos šios rūšies reaktyvinės artilerijos komplekse patyrimą.

Mažiausias "Smerč" tipo nevaldomų raketų veikimo nuotolis - 20 km, didžiausias - 70 km, esant ne mažiau kaip 10 m galimo nukrypimo koeficientui. Vienos salvės naikinimo plotas - 70 ha, o pasirengimo paleisti salvę laikas - kelios minutės.

Pagal 2010 metų balandžio 7 dienos susitarimą dėl jungtinės Rusijos karinės bazės, Pietų Osetijoje išskleista 4-oji gvardijos Rusijos karinė bazė Cchinvalio ir Džavos įgulose.

Bazė įsteigta remiantis separatistinės Pietų Osetijos vadovybės kreipimusi į Rusiją. Tbilisis laiko Pietų Osetiją savo okupuota teritorija ir reikalauja, kad Rusija išvestų iš jos savo pajėgas.