Šis jo pareiškimas pasigirdo Europos valstybėms stengiantis apsisaugoti, kad praėjusią savaitę Madrido traukiniuose nugriaudėję sprogimai, per kuriuos žuvo 200 žmonių, nepasikartotų. Po šių išpuolių Londone buvo sustiprintas saugumas, o požeminiame traukinių tinkle pradėjo patruliuoti civiliniais drabužiais vilkintys antiteroristinės policijos pareigūnai, turintys teisę sustabdyti įtartiną asmenį ir jį apieškoti.

"Londonas turi tam tikrų pažeidžiamų vietų... ir upė, be jokios abejonės, yra viena iš jų", - žurnalistams sakė Metropoliteno policijos komisaras J.Stevensas.

Laivybos saugumo ekspertai jau seniai yra numatę, kad ekstremistai išpuoliams Vakarų miestuose surengti gali pasinaudoti vandens transportu, pavyzdžiui, sprogmenų prikrautomis motorinėmis valtimis ar net prekiniais laivais, gabenančiais masinio naikinimo ginklą.

J.Stevensas pažymėjo, kad pareigūnai jau atsižvelgė į Temzės upės pažeidžiamumą.

"Mes apsvarstėme šiuos faktorius, - teigė jis. - Tam reikalui įsigijome kelis greito reagavimo laivus".

Komisaras pabrėžė, kad jo vadovaujamos pajėgos turi vertingos patirties užkertant kelią partizanų atakoms ir kad vos prieš dvejus metus jos sėkmingai suardė airių partizanų tinklą. J.Stevensas teigė, kad Londono gyventojai ir turistai neturėtų nieko baimintis.

Ekspertai teigia, kad "al Qaeda" jau pademonstravo savo sugebėjimus surengti išpuolius vandenyje. 2002 metais šios organizacijos kovotojai Jemene susprogdino naftos tanklaivį "Limburg", o 2000-aisiais - karo laivą "USS Cole". Per pastarąją ataką žuvo 17 amerikiečių jūreivių.